RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

NASA показало вражаючий останній знімок телескопа "Кеплер"

NASA опублікувало останній знімок, який був зроблений телескопом "Кеплер" перед завершенням його наукової діяльності.

Про це повідомляє прес-служба агентства NASA.

На фото, яке було зроблено 25 вересня минулого року, потрапила ділянка неба в сузір'ї Водолія. На фінальному етапі своєї роботи "Кеплер" спостерігав за знаменитою планетною системою TRAPPIST-1 і зіркою GJ 9827, навколо якої обертається планета, придатна для проведення спостережень її атмосфери.

За словами дослідників, спостереження, які не вдалося завершити "Кеплер", будуть проведені за допомогою нового "мисливця за екзопланетами", телескопа TESS.

Орбітальний телескоп "Кеплер" був запущений в 2009 році. У 2013 році один з двигунів телескопа вийшов з ладу, в результаті чого була втрачена здатність до точної орієнтації інструмента в просторі. Однак телескоп продовжать використовуватися в рамках місії К2, націленої на спостереження за зірками в площині екліптики. За допомогою телескопа було відкрито понад 2600 екзопланет.

Як повідомляв "Апостроф", космічний телескоп Hubble сфотографував, як спіральна галактика D100 в скупченні Волосся Вероніки стрімко втрачає газ, необхідний для створення нових зірок.