RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Нову ракету Ілона Маска розірвало під час випробувань: моторошний момент потрапив на відео

У середу, 20 листопада, на півдні штату Техас, США на полігоні під час випробувань космічного корабля Starship Mk1 компанії Ілона Маска SpaceX стався вибух.

Про це повідомив ресурс NASA Space flight, опублікувавши відповідний відеозапис.

Інженери на місці подій повідомили, що перед аварією проводилися випробування систем дослідного зразка космічного корабля. Також вони назвали аварію "плановою".

За інформацією джерела, вибух стався через кріогенне обладнання, точніше баки з рідким метаном і киснем на борту.

У SpaceX зазначили, що вибух був одним з вірогідних сценаріїв випробувань.

"Метою сьогоднішнього тесту було максимальне підвищення тиску в системах, тому такий результат не був повністю несподіваним", - уточнили інженери.

Також журналістам стало відомо, що у компанії Маска відклали плани зробити перший 20-кілометровий випробувальний політ Starship. Інженери пояснили це рішення необхідністю вносити зміни до дизайну ракети.

"Компанія зосередиться на покращеному дизайні Mk3. У вересні Ілон Маск зазначив, що процес складання Mk3 буде не тільки сильно відрізнятися, але і займе значно менше часу, ніж збірка Mk1", - уточнили в SpaceX.

Як повідомляв "Апостроф", 11 листопада компанія Ілона Маска SpaceX за допомогою ракети-носія Falcon 9 вивела на орбіту супутники зв'язку для місії Starlink.