Вчені виявили останки дельфіна-хижака, який жив 25 млн років тому

Археологи з Чарльстонського коледжу виявили майже повний скелет стародавнього хижого дельфіна Ankylorhiza tiedemani. Він жив на Землі близько 25 мільйонів років тому, в епоху олігоцену.

Про це повідомляє Naked science.

Розмір дельфіна склав 15 метрів в довжину, а анатомія його скелета вказала вченим на те, що він відносився до хижаків. Він також був схильний до ехолокації і, найімовірніше, займав вершину харчового ланцюга в морській екосистемі.

В ході дослідження у Ankylorhiza tiedemani виявили кілька рис, за рахунок яких він виявився схожий з сучасними вусатими та зубатими китами.

У перспективі відкриття допоможе пролити світло на таємничу історію еволюції китів і дельфінів.

Як повідомляв "Апостроф", палеонтологи описали окам'янілу щелепу з одним збереженим зубом, яка належала раніше невідомому науці виду ящера, ймовірно, який належав до сімейства дромеозавридів.

До слова, величезні "пінгвіни-монстри", які, жили в Новій Зеландії 62 мільйони років тому, мали двійників, які бродили по території США. Про це йдеться в новому дослідженні новозеландських вчених, які також знайшли докази існування гігантських істот, схожих на пінгвінів, в Японії і Канаді.