RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Шкільні канікули до кінця 2021 року: що треба знати і де перейшли на онлайн-навчання

В умовах карантину багато українських школярів навчаються дистанційно, а найближчі канікули - літні, триватимуть з 1 червня по 31 серпня включно.

8 тисяч мамі або новий спалах коронавірусу: чому молодші класи ходять в школу

"Апостроф" розповідає про шкільні канікули до кінця 2021 року.

Новий навчальний 2021-2022 рік почнеться в середу, 1 вересня. Осінні канікули зазвичай починаються в кінці жовтня і тривають тиждень, тому в наступному навчальному році вони стартують 25 жовтня та триватимуть до 31 числа.

Зимові канікули тривають з кінця грудня до десятих чисел січня, орієнтовно вони розпочнуться 27 грудня і завершаться 9 січня 2022 року.

При цьому, в залежності від епідемічної ситуації в школах, погодних умов, регіональних особливостей та інших факторів, школи мають право змінювати дати початку і закінчення канікул, а також призначати додаткові канікули або карантин. Таким чином, розклад канікул може відрізнятися в різних містах України.

Крім того, на тривалість і дати канікул може вплинути ситуація з захворюваністю на Covid-19. Так, якщо на самоізоляції перебувають понад 50% учнів або співробітників, а також якщо є перевищення епідпорогу захворюваності на грип та ГРВІ, навчальний заклад закриють на вимушений карантин.

Зараз в "червоній" зоні знаходяться 11 регіонів: Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька і Чернігівська області. Крім того, в деяких містах встановлювали посилений локдаун. Тому школярі 5-11 класів в більшості регіонів навчаються дистанційно.

Зокрема йдеться про Івано-Франківську, Харківську, Житомирську, Чернігівську, Вінницьку, Закарпатську, Львівську, Київську, Одеську, Сумську, Миколаївську та Полтавську області. Цей список розширюється з кожним днем.

Івано-Франківськ

Івано-Франківськ потрапив в "червону" зону карантину і там повністю закрили дитячі садки і школи.

Зараз учні 5-11 класів навчаються дистанційно. З 5 квітня молодша школа (1-4 класи) відновила повноцінне навчання. Дитячі садки також працюють в звичному режимі.

У Харкові та Житомирі схожа ситуація - початкова школа з 5 квітня відновила очне навчання. У той же час учні 5-11 класів і далі будуть дистанційно навчатися.

Чернігів

У Чернігові з 5 квітня заборонили відвідування всіх навчальних закладів, крім дитсадків - вони працюють в звичайному режимі.

Вінниця

У Вінницькій області посилили карантин з 3 по 12 квітня. Школярі 1 - 11 класів не відвідують школу, навчання проходить в онлайн-режимі.

Закарпаття

На Закарпатті теж призупинили освітній процес. Ще з початку березня в декількох районах учнів навчають дистанційно. Тепер продовжили онлайн-навчання для учнів початкових класів до 9 квітня. Учні 5-11 класів також на дистанційці.

Львів

У Львові до 12 квітня школярі продовжують навчання дистанційно, а в дитсадках працюють тільки чергові групи для дітей.

Київ

У столиці через посилення карантину з 5 по 16 квітня школи і дитячі сади закрили на карантин. Тому, учні всіх класів знаходяться на онлайн-навчанні.

У Київській області з 5 по 9 квітня також діють додаткові карантинні обмеження. Там рекомендували призупинити навчальний процес у закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

Одеса

У місті учні 5 - 11 класів навчаються дистанційно, а початкова школа - поки на очному навчанні. Додамо, що в Одесі 30% школярів 1 - 4 класів за заявами батьків теж вчаться дистанційно.

Миколаїв

Миколаїв з 3 квітня ввів жорсткі карантинні обмеження - учні 1 - 11 класів перейшли на дистанційне навчання.

Полтава

У Полтавській області посилили карантин з 3 по 17 квітня. Всі навчальні заклади перейшли на дистанційний формат навчання, крім початкової школи. Учні 1-4 класів та дитячих садків зараз працюють в звичайному режимі.

Як повідомляв "Апостроф", пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), крім Києва та Чернігівської області, перенесли також в Миколаївській області. Причина - припинення руху громадського транспорту.