RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

21 червня

Всі новини

Дозволити може не кожен: названа вартість туристичного польоту в космос

Американська компанія мільярдера Річарда Бренсона Virgin Galactic відновлює комерційні продажі квитків на свій космоплан Unity. Деякий час назад Бренсон здыйснив на цьому кораблі свій перший суборбітальний політ, піднявшись на висоту понад 80 км.

Про це повідомила прес-служба компанії Virgin Galactic.

Той політ став першим космічним польотом компанії з повним складом екіпажу, більшу частину якого представляли звичайні туристи, включаючи і самого Бренсона.

Варто зазначити, що компанія і раніше продавала квитки в суборбітальний простір, поки йшла розробка космоплана Unity. Потім продажі були припинені, тому що космоплан був ще не допрацьований. Зараз розробка цього транспортного засобу закінчена, і продажі квитків відновляться. Уже навіть названа вартість цієї екзотичної пригоди.

Так, стало відомо, що стартова ціна за політ з однієї людини знаходиться в межах 450 тисяч доларів.

Дані про вартість квитків Virgin Galactic вказала у фінансовій звітності за другий квартал поточного року. Зараз є можливість придбати один або декілька квитків відразу.

Перший комерційний політ компанія вирішила зробити вже у вересні цього року. Очевидно, що дозволити собі це зможе далеко не кожен, хоч і зазначена ціна, для такого роду подорожей, досить низька.

Нагадаємо, що через кілька днів після Бренсона а меріканскій мільярдер і найбагатша людина на планеті Джефф Безос зробив свій перший політ в космос на кораблі New Shepard, виробництва його ж компанії BlueOrigin.