RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

В Україні створили гирю зі штучним інтелектом: як працює унікальний спортивний снаряд

Група вінницьких розробників створила унікальну гирю, яка працює за допомогою нейронної мережі вбудованої в електронний пристрій.

Про це пише місцеве видання "Вінниця Інфо".

Як зазначив один з розробників Андрій Турко, спеціальна версія гирі була виготовлена з алюмінію, однак у майбутньому будут чавунні моделі вагою від 4 до 42 кг.

Унікальний спортивний снаряд може підбадьорити спортсмена та вміє казати "Слава Україні", коли її беруть до рук.

"Унікальний у цьому знарядді ось цей дисплей з пристроєм вмонтований у середину. Пристрій здатний розпізнавати рухи у реальному часі, рахувати їх та оцінювати якість виконаних вправ, а також підраховує кількість витрачених кілокалорій. Коли з Іваном почали розробляти пристрій, то зіштовхнулися із серйозною проблемою. Як обробляти потім дані з датчиків? І наша задача була навчити пристрій рахувати. Ба й більше, щоб гиря з пристроєм стала більш розумною", - пояснив Андрій Турко у спілкуванні із журналістами.

Материнська плата до гирі була створена разом з інноваційним програмним забезпеченням, всередину якого помістили нейронну мережу. Спортивний снаряд також навчили розпізнавати п'ять вправ. Гиря, як розповідає Турко, вміє передавати дані на будь-який гаджет через вбудовану систему bluetooth.

Усі дані, які фіксує гиря, надсилаються на спеціальний сайт, де вони оновлюються щосекунди з будь-якого куточку України. Розробники не виключать, що за допомогою снаряду можна буде проводити спеціальні змагання в умовах пандемії.

Гирі вистачає на 8 годин занять, а заряджати її треба впродовж двох годин через вбудований порт TypeC.

Раніше ми розповідали, що нейромережа допомогла українцям створити голос Тараса Шевченка.