RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

У США знайшли сліди стародавньої "просунутої" цивілізації: фото

На території штату Луїзіана (США) в районі Poverty Point археологи виявили чергові свідоцтва існування розвинутої цивілізації 1700 року до н.е. Зокрема, насип висотою понад 20 метрів, на створення якого пішли колосальні зусилля.

Про це пише Southeastern Archaeology.

Раніше вважалося, що основними заняттями людей, які жили на території нинішньої Північної Америки за 1 700 років до початку нашої ери, були полювання і збирання. Однак останні дослідження продемонстрували, що їх цивілізація була досить розвиненою. Так, для будівництва були потрібні не тільки величезні людські ресурси, а й точна робота інженерів, які керували процесом.

Для створення 20-метрового насипу необхідно було перемістити і зібрати мільйони кубометрів грунту в одному місці. Навіть в наші дні це вимагає величезної праці і ресурсів, а майже 3 тисячі років тому, масштаби робіт були просто неймовірними.

При цьому, радіовуглецевий метод датування, магнітні вимірювання і мікроскопічний аналіз грунту показали, що кургани зводилися в дуже швидкому темпі. Піщані шари споруд стійкі до впливу природних факторів, про що свідчить відсутність ознак вивітрювання.

Як повідомляв "Апостроф", під час розкопок у Волгоградській області (Російська Федерація) в рамках робіт з реконструкції газопроводу археологи виявили в стародавніх курганах знахідки, які імовірно належать до сарматської культури.