RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Нобелівська премія 2021: названі лауреати з економіки

Стали відомі лауреати Нобелівської премії 2021 року з економічних наук. Ними стали Девід Кард, Джошуа Ангріст і Гвідо Імбенс.

Про це повідомили на офіційному сайті премії.

"Премія Шведського центрального банку з економічних наук в честь Альфреда Нобеля за економічні науки в 2021 році була присуджена Девіду Карду, а інша - спільно Джошуа Д. Ангрісту і Гвідо В. Імбенсу", - йдеться в повідомленні.

Кард отримав цю премію "за його емпіричний внесок в економіку праці".

У той же час Джошуа Д. Ангріст і Гвідо В. Імбенс удостоїлися цієї нагороди за "їхній методологічний внесок в аналіз причинно-наслідкових зв'язків".

Повідомляється, що в цьому році лауреати премії наочно продемонстрували можливість відповідати на багато соціальних питань, використовуючи природні експерименти. Це ситуації, які виникають в реальному житті, і дуже схожі на рандомні експерименти.

"Лауреати економічних наук 2021 представили нам нове уявлення про ринок праці та показали, які висновки про причини і наслідки можна зробити з природних експериментів. Їхній підхід поширився на інші галузі і зробив революцію в емпіричних дослідженнях", - зазначили організатори премії.

За допомогою аналізу ряду природних експериментів, Девід Кард дав докладний аналіз впливу розміру зарплати, імміграції та освіти на ринок праці.

Разом з тим його колеги Джошуа Д. Ангріст і Гвідо В. Імбенс показали, які висновки про причини і наслідки можна зробити за допомогою природних експериментів.

Раніше ми також повідомляли про те, що названий лауреат Нобелівської премії 2021 з літератури.