RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

​Готував вторгнення в Британію: у Нідерландах знайшли табір імператора Калігули

На узбережжі Нідерландів археологи виявили великий римський форт, що належав імператору Калігулі. Вважається, що укріплення відігравало ключову роль в успішному вторгненні у Британію у 43 році нашої ери.

Про це повідомляє британська газета The Guardian.

Згідно з дослідженням, кількатисячний римський легіон був розміщений у Вельсені, за 20 миль від Амстердама, на березі Ер-Ідж (притока Рейну).

Археологи вважають, що укріплений табір створив імператор Калігула, який жив з 12 по 41 рік нашої ери. Спорудили його, готуючись до неуспішної спроби взяти Британію близько 40 року н.е. Проте його використав наступник Клавдій для власного вторгнення у 43 році н. е. На території знайшли багато військового матеріалу, зброї, довгі кинджали, списи, набагато більше, ніж знайшли у розташованому поруч іншому виявленому укріпленні, додають археологи.

"Ми точно знаємо, що Калігула був у Нідерландах, оскільки на дерев’яних винних бочках є позначки з випаленими ініціалами імператора, що свідчить про те, що вони прийшли з імператорського двору. Що Калігула робив, так це підготувався до вторгнення в Англію – щоб мати такі ж військові досягнення, як Юлій Цезар, – але вторгнутися і залишитися там. Він не зміг завершити роботу, оскільки був убитий в 41 році нашої ери", - кажуть вчені.

Форт був залишений у 47 році нашої ери після того, як Клавдій наказав усім своїм військам відступити за Рейн. Римське панування в Британії закінчилося приблизно в 410 році нашої ери, коли імперія почала руйнуватися у відповідь на внутрішні сутички та постійні загрози з боку германських племен.

Як розповідав "Апостроф", раніше на півночі Франції під стіною супермаркету був виявлений великий некрополь часів пізньої Римської імперії.