RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

Всі новини

Як жирафи подовжили шиї: вчені зробили несподіване відкриття

Довга шия жирафів еволюціонувала протягом тривалого часу для того, щоб ссавці могли застосовувати її як зброю проти інших самців.

Про це пише британський таблоїд The Daily Mail.

Несподіване дослідження проводили китайські вчені з Інституту палеонтології та палеоантропології хребетних.

Фахівці, які аналізували скам'янілості раннього виду жирафів під назвою Discokeryx xiezhi, який жив на території Китаю близько 17 млн років, дійшли висновку, що ссавці розвивали довгу шию для застосування її проти інших самців.

За словами вчених, ця частина тіла не тільки дозволяла тваринам генерувати більше сили і швидкості, а також дотягуватися до гілок, а й використовувати її як зброю в боротьбі за самку, що сподобалася.

"Мільйони років тому жирафа мала коротку шию, але конкуренція за їжу призвела до неухильного збільшення довжини шиї протягом багатьох поколінь. Однак у міру того, як спостереження за поведінкою жирафів збільшувалися, вчені стали розуміти, що шия служить зброєю у змаганні самців. Більш довгі шиї, як правило, генерують більше швидкості і сили, дозволяючи наносити більше урону противнику. Крім цього розмір шиї самців жирафів безпосередньо пов'язаний із соціальною ієрархією", - йдеться у статті британських журналістів.

Раніше ми розповідали, що вчені в США зробили революційне відкриття, вивчаючи динозаврів.