RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

Навчання під час війни: де і за якої умови з 1 вересня відкриють школи

За наявності бомбосховища у школах навчальні заклади зможуть відкрити свої двері для учнів вже 1 вересня.

Читайте також: Випускниця з Харкова у святковій сукні показала, що "російський світ" зробив з її школою: фото

Про це "Апострофу" розповіла народна депутатка від "Слуги народу", член Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина.

За її словами, станом на 1 вересня, ймовірно, у багатьох областях України не буде активних бойових дій, тому є всі підстави для того, щоб відкрити там навчальні заклади: садки, школи, університети. Однак для того, щоб це зробити, необхідно забезпечити безпеку приміщення.

"Має бути в наявності або бомбосховища в самому приміщенні, або десь зовсім поруч якесь безпечне місце. Тому що на перше місце у нас виходить питання безпеки дітей. Якщо раніше при коронавірусі ми говорили про забезпечення індивідуальними засобами захисту тощо, та головним завданням було забезпечити захист здоров'я наших дітей, то зараз ми говоримо про забезпечення захисту життів наших дітей”, - розповіла Гришина.

Вона зазначила, що вже сьогодні ведеться робота щодо цього питання. Міністерство освіти проводило нараду з департаментами освіти з підготовки до 1 вересня. Наразі проводиться аудит усіх приміщень на наявність цих безпечних місць.

"Ми розуміємо, що невелика кількість навчальних закладів у нас мають бомбосховища, і навіть поряд не всюди є безпечні місця. Тому зараз активно йде робота місцевої влади спільно з МОН щодо того, як вирішувати це питання. У Львові, наприклад, знаю, що залучаються місцеві засоби для того, щоб обладнати ці безпечні місця", - заявила депутатка.

На її думку, можливість очного навчання дуже важлива, оскільки офлайн-навчання, хоч і є якоюсь альтернативою, але все ж таки, негативно позначається на освіті та соціалізації дітей.

"Ми самі розуміємо, що спочатку у нас був ковід, тепер війна - це дуже шкодить дітям, їхній освіті та соціалізації. І взагалі, де є зараз можливість, треба надати її, щоб діти могли піти до школи. Це принципово важливо під час війни Коли діти пережили і переживають цей важкий період, щоб вони могли бачитися, спілкуватися. Але все залежатиме від ситуації безпеки", - резюмувала Юлія Гришина.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": З 1 вересня діти мають повернутися до шкіл, але є умови – Юлія Гришина