RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Початок навчального року у вузах запропонували перенести: названі терміни та причина

З метою економії коштів в умовах воєнного стану під час опалювального сезону, початок навчального року у ВУЗах пропонують перенести на початок серпня.

Читайте також: Вступна кампанія-2022 в умовах війни: що потрібно знати

Про це йшлося на засідання Президії Спілки ректорів закладів вищої освіти України у середу, 15 червня, інформує профспілка працівників освіти і науки України.

"Обговорюючи перспективи наступного навчального року, учасники зазначили, що в умовах воєнного стану можлива економія коштів під час опалювального сезону, тому мова йшла про перенесення початку навчального року на початок серпня", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього піднімалося безпекове питання навчального процесу, адже від наявності укриттів у вищих учбових закладах залежатиме у якій формі проводитиметься навчання.

Також, на порядок денний було зокрема винесено питання щодо особливостей вступної кампанії цього року, нових умов ліцензування закладів вищої освіти та інші.

Раніше ми писали, що за наявності бомбосховища у школах, навчальні заклади зможуть відкрити свої двері для учнів вже 1 вересня.