RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Величезна діра на Сонці: в бік Землі летить небезпечний сонячний вітер - відео

На Сонці утворилася величезна дірка, що перевищує розміри Землі у 20 разів - з неї виходять сонячні вітри зі швидкістю 2,9 млн км/год, які впадуть на нашу планету в п'ятницю, 31 березня.

Про це повідомляє New York Post.

Так, вчені дають оцінку можливого впливу вітрів на магнітне поле Землі та її супутники. Це може призвести до негативних наслідків для інтернету, мобільних мереж зв'язку та GPS через непрямий вплив на них. Люди можуть відчути на собі наслідки магнітної бурі.

"Форма цієї корональної діри не особлива. Однак її розташування дуже цікаве. Я очікую, що якийсь швидкий вітер із цієї корональної діри прийде на Землю приблизно з вечора п'ятниці до ранку суботи", - заявив доцент кафедри космічної та кліматичної фізики Лондонського університетського коледжу Даніель Вершарен.

Читайте також: Гігантський потік плазми: Землю накрила найпотужніша за останні роки магнітна буря

Це вже друга дірка на Сонці, виявлена протягом недавнього періоду. Перша з'явилася 23 березня і викликала полярне сяйво, яке було помічено більш південних широтах, ніж зазвичай. Очікується, що ця діра не викличе такого сильного сонячного шторму, тому малоймовірно, що з'явиться стільки полярних сяйв. Однак вона є більш примітною для вчених, оскільки з'явилася поблизу екватора Сонця.

За словами експертів, корональні дірки, як правило, нешкідливі, і зазвичай знаходяться поблизу полюсів Сонця. Це холодніші, менш щільні ділянки зірки, які з'являються під час менш активної стадії 11-річного циклу Сонця.

Раніше ми писали, чого чекати метеозалежним у березні.

  • Вас може зацікавити:

Температурні "гойдалки" та літня спека в Україні: народний синоптик дав прогноз до кінця березня

Мінімум сонця та опадів: якою буде погода в Україні у квітні

Українців попередили про стрибки температури: де очікується пік холоду