RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Як виглядає найстаріший в світі мотузковий міст інків, який поновлюють сотні років підряд, відео

Крім кам'яних доріг, водогонів та зрошувальних систем, у стародавніх інків було ще одне інженерне диво - мотузковий міст Кесвачака, який виготовлений за стародавньою технологією.

Про це пише Ancient Origins.

Читайте також: В Ізраїлі виявили руїни п'яти міст, які можуть бути частиною царства Давида

"Щороку в червні громади, розташовані в районі Куско в Перу, колись колишньої столиці могутньої імперії інків, збираються разом, на знак вшанування традицій і збереження культурної спадщини. Їх місія полягає в тому, щоб захистити останній мотузковий міст інків, що залишився у світі - Кесвачака, який є живим свідченням давніх знань інків та їхньої інженерної майстерності”, - йдеться у матеріалі.

Міст Кесвачака, повністю виготовлений з рослини куя, є дивом традиційної інженерної думки інків, що сягає корінням у глибину століть. З педантичною точністю місцеві жителі в'яжуть міцні канати, використовуючи давні технології, що передаються з покоління до покоління.

"Ці мотузки, сплетені разом, утворюють міцні канати, що утримують міст в повітрі. Щорічна реконструкція мосту - це не просто практичний захід, а глибока культурна подія. Вона символізує повагу до традицій і шанування пам'яті предків. Міст Кесвачака є не тільки фізичним зв'язком між двома точками, а й міцний зв'язок між минулим та сьогоденням, нагадуючи нам про важливість збереження нашої спільної історії людства”, - наголошується у матеріалі.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Індії знайшли приморський мегаполіс-привид, який люди покинули 2 тисячі років тому.

Вас також може зацікавити:

В Індії виявили древній кинджал: чим унікальна знахідка

Виявив через 1100 років: норвежець знайшов на своїй ділянці поховання вікінгів, фото

У центрі Вінниці знайшли артефакти XVII століття, що проливають світло на життя предків