RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Не робіть так ніколи: чому не можна ставити два будильники підряд

Поширена серед українців звичка встановлювати одразу кілька будильників поспіль з перервою у 10-15 хвилин. Це бажання ні в якому разі не проспати може вилитися в серйозні проблеми зі здоров'ям.

Про це пише Huffingtonpost.

Читайте також: Психологія Чорної п'ятниці: як магазини змушують людей купувати більше

Професор психіатрії відділення сну та хронобіології Медичної школи Перельмана Пенсільванського університету (США) Матіас Баснер вважає, що безперервність сну до моменту безпосереднього пробудження є найважливішою умовою відновлення організму. Тому, найкраще прокидатися після першого будильника. В іншому випадку, буде штучно перериватися швидка фаза сну, що може призвести до недосипу і поганого самопочуття, яке може зберегтися до кінця дня.

"Ті пів години, які ви спите після першого сигналу будильника, принесуть менше користі, ніж якби спали, не прокидаючись", - розповів Баснер.

За його словами, якщо після першого будильника людина відчуває, що їй потрібно "доспати", краще виділити на цей процес не менше 30 хвилин або краще навіть годину. За цей час мозок пройде швидку фазу сну і зможе швидше прокинутися.

Раніше "Апостроф" розповідав, як магнітні бурі та зміна погоди впливають на здоров'я людини.

  • Вас також може зацікавити:

Не тільки застуда: експерти назвали 8 хвороб, які найчастіше виникають у холодний сезон

Чи можна захиститися від хвороб препаратами "для імунітету": правда та міфи

Яких помилок слід уникати у спілкуванні з військовими: поради психолога

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом "Апострофа", має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.