RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Як виглядають вогні дальньої галактики у сузір'ї Діви: вражаюче фото

За допомогою космічного телескопа "Хаббл" вдалося детально зняти об'ємну спіральну галактику NGC 4731. Вона знаходиться в сузір'ї Діви, за 43 мільйони світлових років від Землі.

Про це повідомляє Європейське космічне агентство (ESA).

Читайте також: Парад планет 2024: коли у червні можна буде побачити рідкісне небесне явище

"Це зображення було створено за допомогою шести фільтрів різних кольорів, кожен із яких ілюструє окреме явище. Яскрава сяюча смуга перетинає центр галактики, а спіральні рукави згинаються від кінців і продовжуються поза полем зору. Його оточують яскраві плями світла, де утворюються зірки, а також темні смуги пилу. Газові хмари галактики поширюються від рукавів та смуги, поступаючись місцем темному деякими зірками на передньому плані та маленькими далекими галактиками", - йдеться в повідомленні.

Вчені пояснили, що спіральні галактики з перемичками бувають у формі правильних спіралей та еліпсів. Вони становлять близько 60% всіх галактик.

"Видима смугова структура є результатом того, що орбіти зірок і газу в галактиці вишиковуються, утворюючи щільну область, в яку окремі зірки з часом входять і виходять. Це той же процес, який підтримує спіральні рукави галактики, але він дещо таємничіше від смуг: спіральні галактики, ймовірно, формують смуги у своїх центрах, коли вони дозрівають. Це пояснює безліч смуг, які ми бачимо сьогодні", - додали в агенції.

Раніше "Апостроф" публікував казкові кадри Північного сяйва в Україні з різних регіонів.

  • Вас також може зацікавити:

На Землю впав супутник NASA? Нові дані про яскравий спалах у Києві

До Землі наближається ще одна комета: її видно буде неозброєним оком

В Україні помітили дивні знаки в небі: минулого року таке вже бачили в Києві, фото