RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

В ОАЕ виявили руїни, які можуть бути втраченим містом Туам. Фото і відео

Археологи, що вели розкопки в Умм-аль-Кувейн, вважають, що змогли виявити стародавнє загублене місто Туам на острові Аль-Сіннія, розквіт якого прийшовся на 4-6 століття.

Про це повідомляє Nationalnews.

Читайте також: В Іспанії на давній табличці виявили загадковий алфавіт: фото 2500-річної знахідки

Таємниці минулого острова Аль-Сіннія

Зауважується, що Департамент туризму та археології Умм Аль-Кувейну, разом з місцевими та міжнародними партнерами, провів масштабні розкопки на острові Аль-Сіннія.

Нові знахідки на острові Аль-Сіннія засвідчили існування поселення, що розквітало з 4 століття нашої ери, досягнувши апогею в 5-6 століттях. Виявити вдалося великі напівміські багатоквартирні будинки, площею близько 30 квадратних метрів кожен, щільно розташовані вздовж вузьких доріжок.

Експерти вважають, що це поселення може бути загубленим містом Туам, яке згадується в стародавніх арабських текстах. Ці нові відкриття проливають світло на багату та складну історію острова Аль-Сіннія, даючи уявлення про життя людей, які населяли його протягом століть.

"Наші археологічні роботи виявили найбільше поселення, яке коли-небудь було знайдено на узбережжі Перської затоки в Еміратах", - повідомляв професор Тім Пауер.

Ранія Хусейн Каннума, виконувач обов’язків директора департаменту археології та спадщини вказувала: "Цього року розкопки зосередилися на південній частині міста. Ми досліджували декілька приміщень в житлових кварталах міста перлин, а також район християнського монастиря. Це допомогло нам краще зрозуміти планування будівель та задокументувати археологічні структури".

Туам: перлини, чума та таємничі "близнюки"

Розташований на узбережжі Перської затоки, Туам колись процвітав як центр перлового промислу та торгівлі дорогоцінним камінням. Проте його доля змінилася через трагічне поєднання регіональних конфліктів та епідемії чуми Юстиніана, яка охопила все Середземномор'я. Ці події призвели до значного скорочення населення та занедбання колись величного міста.

Свідченням жахливої пандемії слугують масові поховання в околицях Туама, де знайдені скелети без жодних слідів травм. Ці моторошні знахідки підкреслюють жорстокість бубонної чуми, яка спустошила місто.

Назва "Туам" походить від арамейського "To'me" та арабського "Tu'am", що означає "близнюки". Існує теорія, що місто отримало свою назву на честь Фоми, який, згідно з легендою, був відправлений на Схід для поширення християнства.

Детальне вивчення археологічних пам'яток допоможе краще зрозуміти культуру, торгівлю та релігію того часу, а також розкрити таємниці загубленого міста Туам.

Раніше "Апостроф" також писав, що у Вірменії виявили поховання двох немовлят під Драконовим каменем.

  • Вас також може зацікавити:

Археолог привідкрив таємницю загадкової споруди “Сіхендж” у Великій Британії

На Криті розкопали круглий лабіринт, якому близько 4 тисяч років. Фото

Морські археологи знайшли вантаж найстарішого історичного корабля Англії, що затонув 800 років тому