RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Держдеп випустив нові рекомендації щодо подорожей для громадян США: що говорять про Україну та Росію

Держдепартамент США випустив нові рекомендації для громадян країни щодо ризиків, які несуть за собою відвідування тих чи інших держав світу.

Відповідна інтерактивна карта опублікована тут.

У відповідності з рівнем ризику всі держави світу Держдеп розділив на чотири рівні.

Рівень 1 – Звичайні запобіжні заходи: найнижчий консультативний рівень ризику для безпеки. Звертається увага, що в будь-якій міжнародній подорожі присутній певний ризик (Канада, Швеція, Норвегія, Фінляндія, Білорусь, Португалія, Ірландія, Польща, Румунія, Молдова, країни Балтії, Марокко, Казахстан та інші).

Рівень 2 – Підвищена обережність: присутній прохання пам'ятати про підвищені ризики для безпеки (Україна, Німеччина, Великобританія, Італія, Іспанія, Китай, Індія, Бразилія, Мексика, Саудівська Аравія, ПАР та інші).

Рівень 3 – Перегляд подорожі: присутній прохання уникати подорожі в ці країни з причини серйозних ризиків для безпеки (Росія, Туреччина, Венесуела, Пакистан, Судан, Нігер, Нігерія Чад, Куба та інші).

Рівень 4 – Не подорожувати: найвищий консультативний рівень ризику для безпеки. Зазначається, що уряд США в цих країнах може бути обмежена в наданні допомоги своїм громадянам (Іран, Ірак, Афганістан, Сирія, Ємен, Сомалі, Північна Корея та інші).

Крім цього, Держдеп дав рекомендації громадянам США по кожній державі окремо.

Щодо України, Держдепартамент рекомендує виявляти підвищену обережність з причини злочинності і цивільних заворушень. Відзначається, що в деяких регіонах є підвищений ризик.

Зокрема, не рекомендується відвідувати Крим унаслідок окупації і порушень з боку окупаційної влади, а також східні частини Донецької і Луганської областей, особливо непідконтрольні уряду, унаслідок збройного конфлікту.

"Злочинність щодо іноземців є звичайним явищем. Демонстрації, які часом переводять в насильство, регулярно відбуваються по всій Україні, в тому числі і в Києві. Також мали місце політичні вбивства", - йдеться в повідомленні.

Щодо Росії, Держдепартамент просить американців переглянути поїздки в цю країну з причини тероризму. Також рекомендується уникати поїздок на Північний Кавказ (включаючи Чечню) внаслідок громадянських заворушень і тероризму. Крім цього, знову міститься прохання не відвідувати окупований Крим.

"Громадяни США часто стають жертвами переслідувань, поганого поводження і вимагання з боку правоохоронних та інших посадових осіб. Консульська допомога США затриманим особам часто необґрунтовано гальмується російськими посадовими особами. Росія також вводить спеціальні обмеження для громадян з подвійним американо-російським громадянством. В зв'язку з скороченням з боку російського уряду дипломатичного персоналу США в Росії уряд Сполучених Штатів скоротило можливості надавати послуги громадянам США", - йдеться в повідомленні Держдепу.

Як повідомляв "Апостроф", держсекретар США Рекс Тіллерсон заявляв, що наріжним каменем відновлення відносин Сполучених Штатів і РФ є Україна.