RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

ЗМІ дізналися про контакти людини Трампа з хакером, який виявився офіцером спецслужб Путіна

Команда спецпрокурора США Роберта Мюллера встановила, що хакером під ніком Guccifer 2.0, з яким контактував Роджер Стон – екс-радник Дональда Трампа з виборчої кампанії, виявився офіцером Головного управління Генштабу ЗС РФ, більш відоме як Головне розвідувальне управління (ГРУ).

Про це пише видання Daily Beast.

Зокрема, Guccifer 2.0, відомий як "самотній хакер", передав ресурсу WikiLeaks вкрадені електронні листи Національного комітету Демократичної партії США.

Нагадаємо, Роберт Мюллер розслідує справу про втручання Росії в американські президентські вибори 2016 року. Видання зазначає, що для ідентифікації особи Guccifer 2.0 він залучив агентів ФБР. Офіційно офіс Мюллера відмовляється від коментарів щодо цієї інформації.

Раніше сам Роджер Стон зізнався, що контактував з хакером Guccifer 2.0 через повідомлення в Twitter.

В серпні 2016 року Стон на ультраправого американському ресурсі Breitbart News, який підтримував Трампа, закликав опонентів "перестати звинувачувати Росію" за хакерські атаки. Він зазначив, що винним за злом серверів Національного комітету Демократичної партії виявився Guccifer 2.0, а не представники Росії.

У січні 2017 року ЦРУ, АНБ і ФБР "з високою впевненістю" заявили, що ГРУ РФ використовувало Guccifer 2.0 для злому серверів Демократичної партії.

При цьому, пише видання, сама персона Guccifer 2.0 з'явилася 15 червня 2016 року – через кілька годин після доповіді компанії в області кібербезпеки CrowdStrike встановила причетність Росії до злому серверів Демократичної партії.

Видання підкреслює, що одного разу Guccifer 2.0 забув активувати VPN і використовував свій справжній IP-адресу. Це дозволило встановити американським слідчим, що хакер насправді працював з штаб-квартири ГРУ в Москві по вулиці Гризодубової. Однак конкретне ім'я і звання джерела видання розкривати не стали.

Як повідомляв "Апостроф", спецслужби Нідерландів виявилися свідками того, як російські хакери готували атаку на сервери Демократичної партії США.