RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Політика Путіна провалилася: на Заході розповіли про реальний вплив Росії на КНДР

Росія має дуже мало можливостей вплинути на ситуацію навколо КНДР, а це показує відсутність успіхів зовнішньої політики Кремля на Далекому Сході.

Про це розповів "Апострофу" експерт Американської ради із зовнішньої політики Стівен Бланк.

За його словами, Росія може до певної міри скористатися виходом США з ядерної угоди з Іраном, щоб отримати для себе преференції у відносинах з Тегераном.

"Вона є підписантом СВПД і значною мірою партнером Ірану, підтримує подальшу дію угоди та скористається фактом, що США вийшли, щоби поліпшити свої відносини з Іраном, укладати більше угод, продавати більше зброї й так далі. Росія також надалі співпрацюватиме з Іраном на Близькому Сході, принаймні щодо Сирії. Але не діятиме разом з Іраном проти Ізраїлю, як ми бачили", - зазначив Бланк.

У той же час, він вважає, що випадок з Північною Кореєю показує справжню роль Росії в міжнародній політиці на Далекому Сході.

"Північна Корея, я гадаю, показала, наскільки порівняно маргінальною – я наголошую на слові "порівняно" – є роль Росії. З часу оголошення саміту Кім Чен Ин відвідав Китай двічі (а китайський міністр закордонних справ був у Північній Кореї), був на саміті в Південній Кореї, а за місяць буде саміт зі США. Усе, що він робив із Росією, – це відправив туди міністра закордонних справ. Москва має дуже мало впливу на Північну Корею. Вона змушена чекати на події. І, думаю, це насправді показує провал зовнішньої політики Росії на Далекому Сході", - підкреслює експерт.

Детальніше про зовнішню політику РФ і її роль в світових подіях читайте в інтерв'ю "Апострофа" з американським експертом Стівеном Бланком: Росія провалилася, це показали Кім Чен Ин і КНДР.