RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​У мережі показали відео з капітаном російського корабля, який відкрив вогонь по українцях в Азовському морі

З'явилося відео з командиром російського прикордонного сторожового корабля "Ізумруд" Андрієм Шипіціним, який 25 листопада відкрив вогонь по українським морякам в Керченській протоці.

Посилання на YouTube канал із відео опублікував користувач під ніком Askai в Twitter.

"Капітан російського сторожового корабля "Ізумруд", який відкрив вогонь по українським катерам", - йдеться в повідомленні.

На кадрах, датованих 28 травня 2017 року, Шипіцин проводить екскурсію журналісту одного з РосТВ за своїм кораблю - той, в свою чергу, всіляко розхвалює капітана і його судно.

Дивитись з 10:25

Як повідомляв "Апостроф", ФСБ РФ оприлюднила відео, на яких полонені українські моряки: капітан 3 рангу Володимир Лісовий, матрос Сергій Цібізов і член екіпажу судна "Нікополь" Андрій Драч дають свідчення.

Нагадаємо, що з'явився перелік військових моряків, які перебували на бортах кораблів "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу", які Росія затримала в Керченській протоці.

Як відомо, вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх.

Також повідомлялося, що стали відомі імена капітанів українських малих броньованих катерів типу "Гюрза-М", захоплених в полон російськими військовими в Керченській протоці.

Російські ЗМІ оприлюднили імена поранених під час захоплення в Керченській протоці українських моряків.