RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​Лукашенко назвав українських військових "відмороженими": реакція мережі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав Росію, припинити війну на Донбасі, інакше скоро в руках в українських "відморожених нацменів" виявиться ядерна зброя НАТО.

Про це Лукашенко заявив на зустрічі з представниками російського медійного співтовариства, передає БЕЛТА.

"Я не хочу, щоб люди похилого віку гинули в Донбасі. Я знаю, що там відбувається, краще, ніж сидять тут, і краще, ніж навіть керівництво Росії. Я знаю, що відбувається. За що гинуть діти і люди похилого віку, жінки? Адже мужики там воюють десь... Але діти чого гинуть, вони в чомусь винні? - сказав глава держави. - Ось з чого виходить моя позиція. І навіщо нам - слов'янам - воювати тут. Ми ж на одне лице, ми одні і ті ж люди. І я знаю українців. Я там служив, я там працював, до мене люди із заходу (Україна, - ред.) приїжджали, працювали. Вони не вороги, вони не такі погані, як ви іноді говорите на каналах. Давно пора припинити це, вже ніхто не дивиться", - заявив він.

Лукашенко вважає, що треба відновлювати нормальні відносини, і це можливо.

"Але чим далі - тим гірше. Я вам скажу свою позицію: все бояться, що там (в Україні, - ред.) Буде НАТО. Я недавно Володимиру Володимировичу сказав: слухай, ми з тобою скоро Господа будемо просити, щоб там було НАТО , а не відморожені нацмени з рушницею. Ось до чого ми можемо довести ", - зазначив Лукашенко.

Глава білоруської держави не виключив, що згодом у таких "нацменів" може з'явитися і ракетна зброя.

"Вас не дивує, що в цей момент США виходять з договору про обмеження ракет малої і середньої дальності. А тепер уявіть на хвилинку, що у мене під Гомелем стоятимуть ракети з ядерними боєголовками, а у вас під Ростовом. Як? Ми що, цього хотіли? Тому поки не пізно, треба голову в руки взяти і не кричати гамором, а щось зробити, щоб це припинити", - заявив білоруський лідер.

Лукашенко зазначив, що без участі США ніяка Європа, Меркель чи Макрон проблему не вирішать.

"Але ми втрьох (Росія, Україна і Білорусь. - прим. БЕЛТА) вирішити можемо. Як це зробити? Треба сісти і подумати, але для цього треба відмовитися від нападок. Може десь щось за дужки вивести, десь що - то пробачити на цьому етапі. Слухайте, німцям ж простили - 30 мільйонів загиблих - майже забули. Слава богу, цього ще в наших відносинах немає. Так давайте робити кроки в цьому напрямку", - закликав Лукашенко.

У мережі з сарказмом відреагували на заяви Лукашенка.

Витончений поворот діалектичної мозаїчної думки! Респект!", "Скоро НАТО буде в Орші!", "Якщо хочете його правильно зрозуміти, не читайте після коми. Він скоро буде молити Німеччину про те ж саме в Білорусі.", "Якщо хочете його правильно зрозуміти, не читайте після коми. Він скоро буде молити Німеччину про те ж саме в Білорусі", - пишуть коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що його країна готова взяти на себе відповідальність за забезпечення миру на Донбасі, було зроблено за згодою Кремля і може привести до появи білоруських військ на українській території.