RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Вчені з'ясували причину зародження життя на Землі

Згідно з висновками вчених з Університету Райса в США, поява біосфери на Землі, необхідної для існування життя, стало результатом зіткнення з збагаченої сірої планетою близько 4,4 млрд років тому.

Про це розповідається в прес-релізі на EurekAlert!.

Дослідники провели експерименти з моделювання екстремальних умов, в яких протікають геохімічні реакції, що формують хімічний склад планетарної кори і мантії. Була підтверджена гіпотеза, згідно з якою багате сірої ядро чужої планети виштовхує вуглець і азот в зовнішні шари через те, що велика концентрація сірки в розплавах зменшує розчинність в них різних летючих з'єднань. В результаті частка цих елементів в корі планети-мандрівника була більше, ніж у Землі.

Результати комп'ютерного моделювання, що враховує близько мільярда різних сценаріїв, показали, що спостерігається в даний час на Землі співвідношення вуглецю і азоту, а також вміст ізотопів і загальна кількість азоту, вуглецю і сірки відповідає катастрофічним сценарієм формування Місяця. Згідно з ним, 4,4 мільярда років тому Земля зіткнулася з планетою розміром з Марс, чиє ядро було збагачено сіркою. За словами вчених, якщо б цього не сталося, то доступних хімічних речовин, необхідних для існування біосфери, просто не вистачило б.

Як повідомляв "Апостроф", астрономи вперше в історії зафіксували метеорит, що пролетів повз "Кривавий Місяць" під час затемнення.