RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

​У Сербії тисячі демонстрантів атакували резиденцію друга Путіна: відео

17 березня в Белграді тисячі протестуючих заблокували резиденцію президента Сербії Олександра Вучича.

Про це повідомляє LIFE SHOT, публікуючи відповідне відео.

"Белград у вогні: тисячі протестувальників заблокували президентську резиденцію. По периметру стоять кордони поліції, але деяким вже вдалося прорвати оточення і дістатися до самої будівлі. Протести йдуть по всьому місту з самої ночі. Основна вимога активістів - відставка президента Сербії Олександра Вучича", - йдеться в повідомленні.

Водночас, як повідомляє сепаратистський Telegram-канал WarGonzo, Вучич сприймається на Балканах "як прозахідний політик".

"Наскільки я знаю з розповідей сербських добровольців, які воювали на Донбасі, Вучич сприймається на Балканах як прозахідний політик. Відомий снайпер Декі, наприклад, вважає, що мати в радниках колишнього британського прем'єра Тоні Блера, який по суті, підтримав бомбардування Белграда в 1999-му - це не просто поганий тон, це майже зрада. Схоже, він не самотній у своїй думці і ситуація здетонувала не тільки через побиття опозиціонера Борко Стефановича - до цього були, в тому числі, і більш фундаментальні передумови", - пишуть сепаратисти.

Як повідомляв "Апостроф", 27 січня в Белграді кілька тисяч людей вийшли на вулиці, щоб закликати президента Сербії Александара Вучича піти у відставку.