RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вперше в історії президентом Греції стала жінка: що про неї відомо

Колишню главу Державної ради (Верховного адміністративного суду) Греції Катерину Сакелларопулу в середу, 22 січня, грецький парламент обрав президентом країни.

Про це повідомляє видання Ekatimerini.

Жінки ніколи раніше не займали посаду президента Греції. 63-річну Катерину Сакелларопулу підтримали депутати від правлячої партії "Нова демократія", ліва опозиція "СІРІЗА" і лівоцентристський рух "Альянс за зміни" - в цілому 261 з 300 членів парламенту.

У повноваження президента, які в Греції сильно обмежені і мають значною мірою церемоніальну функцію, Катерина Сакелларопулу вступить 13 березня, коли закінчиться термін діючого президента Прокопіс Павлопулоса.

Катерина Сакелларопулу народилася в Салоніках і в 1978 році закінчила юридичний факультет Афінського університету. З 1989 по 1990 рік вона відвідувала аспірантуру з конституційного і адміністративного права в університеті Сорбонни.

У 1982 році почалася її кар'єра в Вищому адміністративному суді Греції - Державній раді, де вона почала службу доповідачем. У 2000 році вона стала радником, а в 2015 році - віце-президентом Державної ради. У жовтні 2018 року зайняла пост голови Державної ради.

Сакелларопулу такоже була на керівних посадах Асоціації суддівських працівників Держради, в 2015-2019 роках була президентом наукового об'єднання "Грецьке суспільство екологічного права".

Як повідомляв Апостроф, в Хорватії пройшли президентські вибори, на яких переміг лідер Соціал-демократичної партії Хорватії Зоран Мілановіч.