RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Дають надії на краще: екс-президент США яскраво висловився про учасників масових протестів

Колишній президент США Барак Обама вважає надією на краще майбутнє країни молодих людей, які виходять на масові протести після вбивства поліцейськими під час затримання афроамериканця Джорджа Флойда.

Таку думку екс-президент висловив під час онлайн-зустрічі, яку провів альянс "Сторож брату моєму" (My Brother's Keeper Alliance).

Зокрема, Барак Обама заявив, що коли він бачить молодих людей і чує їхній голос і прагнення до змін, в нього з'являється надія на те, що країна дійсно може стати кращою.

Також цей єдиний афроамериканець, який займав пост президента США, зазначив, що люди з різними кольорами шкіри повинні мати можливість жити повним життям, вчитися, робити помилки і при цьому не боятися за своє життя. "У вас є влада, щоб змінити ситуацію на краще", - підкреслив Обама.

Екс-президент висловив вдячність поліцейським, які проявили солідарність з демонстрантами. Він також закликав реформувати поліцейську системи: ввести заборону на стрілянину по рухомих транспортних засобах і використання агресивних методів під час затримання підозрюваних.

Обама сказав, що бачить відмінність нинішніх протестів з тими, що відбувалися в 1960-х роках, коли масові заворушення були викликані вбивствами темношкірих, зокрема, Мартіна Лютера Кінга в 1968 році, але не зачепили такі широкі верстви суспільства.

У тому, що відбувається, екс-президент бачить зміну мислення сучасного суспільства і усвідомлення того, що країна може домогтися більшого

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Камдені (Нью-Джерсі), Фергюсона (Міссурі) і Флінта (Мічиган) правоохоронці підтримали учасників акцій протесту.