RU  UA  EN

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

Загроза загроз: в НАТО зробили тривожну заяву щодо Китаю

Співпраця Китаю з Росією може мати негативні наслідки для безпеки країн-членів НАТО.

Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг, повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Про генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив в понеділок, інформує Цензор.НЕТ з посиланням на

"Вони (Китай, - "Апостроф") все більше працюють з Росією, все це має наслідки в плані безпеки для союзників НАТО, і тому нам потрібно реагувати на це, вирішувати це, і потрібно робити це шляхом зміцнення політичних позицій НАТО", - зазначив Столтенберг.

За його словами, на грудневій зустрічі країн-членів НАТО в Лондоні, "вони вперше за всю історію альянсу погодилися, що в НАТО повинні усунути наслідки зростання Китаю в плані безпеки".

Столтенберг додав, що крім роботи Китаю з Росією, НАТО хвилює також те, що економіка Китаю незабаром стане найбільшою в світі.

"Вони стають ближче до нас в кіберпросторі, ми бачимо їх в Арктиці, в Африці, ми бачимо, що вони роблять інвестиції в наші найважливіші об'єкти інфраструктури", - зазначив Столтенберг.

Разом з тим, він запевнив, що Китай не є новим ворогом НАТО.

"НАТО не бачить Китай в якості нового ворога або супротивника. Ми бачимо те, що підйом Китаю повністю змінює всесвітній баланс сил", - резюмував Столтенберг.

Відзначимо, 4 червня, Верховна Рада України прийняла законопроект, яким передбачається приведення діючої системи військових звань Збройних сил України у відповідність зі стандартами НАТО.