RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Померло все, залишилося тільки каміння: з'явилося підводне відео екокатастрофи на Камчатці

Внаслідок екологічної катастрофи на Камчатці на узбережжі Тихого океану загинули морські мешканці.

Про це повідомляють в Telegram-каналі Life shot.

6 вересня дайвер Олександр Коробок проплив біля дна океану, щоб показати наслідки перевищення в ньому рівня нафтопродуктів. На записі видно, що все живе загинуло. На дні лише каміння і морська капуста.

За його словами, на мисі Наличево вода буро-коричнева. Такого ж кольору вода на мисі Зеленому, де були зафіксовані хімікати.

Також дайвер зазначив, що через забруднення вода обпікає слизові.

За даними Telegram-каналу Daily Storm, вода в річках, які впадають в океан біля Халактирського пляжу, спінена. А на дні річок осідає руда субстанція, що нагадує охру або залізо.

Журналісти вирушили на полігон, де за попередньою інформацією стався витік. Відзначають, що на перший погляд там все як завжди. Однак помітні пошкоджені споруди, що захищають полігон від розмиву дощами і талими водами.

Як повідомляв "Апостроф", в РФ на Камчатці на узбережжі Тихого океану сталася екологічна катастрофа - там рівень нафтопродуктів у воді перевищив норму в 4 рази і фенолу - в 2 рази. Внаслідок забруднення океанських вод викидами з річки, яка впадає в океан, постраждали десятки людей - у них діагностують масові отруєння та алергії.