RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

"Все було в крові, стояв дим": школярка, яка вижила в бійні в Казані, розкрила деталі трагедії

Учениця 8Б класу, яка в момент терористичного акту в гімназії в Казані перебувала на місці події, розповіла деталі трагедії.

Відео розповіді з'явилося в YouTube.

Вона розповіла, що під час уроку по мікрофону директриса повідомила "швидко закривайте всі двері на замки, підставляйте парти, робіть що завгодно і відкривайте вікна".

"У нас тоді вже почалася паніка, шок. Ми не розуміли, що відбувається. У мене до цих пір трусяться руки. І ми чуємо вибухи, потім постріли. І це такий шок. Ми сиділи в класі всі в сльозах, почали записувати голосові батькам, почали дзвонити, розповідати, як це все було, говорити, як сильно ми їх любимо. Ми думали, що це наш останній день", - повідомила учениця.

За словами школярки, коли їх виводили з класів ОМОНівці, в школі все було в крові, осколках, були вибиті двері, вікна і стояв дим.

"Я зараз сиджу плачу, намагаюся триматися якось. Я вчуся в 8Б, у мене ще є паралельні класи восьмі. В 8А класі, якщо я не помиляюся, був масовий розстріл. Загинуло багато, всім було по 14 років, він просто взяв і розстріляв їх. Я бачила, як їх виносили, як приходили батьки, слухали пульс, якого вже не було. Винесли, всы закривавлені, у когось руки немає, у когось ноги, всі в шоковому стані ", - сказала вона .

"Я розумію, що, слава Богу я жива, в наш клас він не увірвався, хоча мені здається, що він смикав в наш клас двері. Ми просто так кричали, що не чули. Але ми чули ці постріли, потім як він кидав вибухівки всякі або бомби. Я не знаю, що це було. Потім виходиш і дивишся, як виносять дітей, з якими ти добре спілкувався, які просто померли ні за що в 14 років. Це зараз усвідомлювати дуже важко ", - говорить учениця.

Нагадаємо, вранці 11 травня 19-річний Ільназ Галявієв влаштував вибух і стрілянину в гімназії № 175 на вулиці Файзі в Казані. Теракт призвів до загибелі дев'ятьох осіб, більша частина з яких - учні восьмого класу. Після теракту "казанський стрілок" планував вчинити самогубство, але був затриманий правоохоронцями.