RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Лямбда-штам коронавірусу: вчені вперше описали зараження

Бразильські лікарі першими детально описали випадок зараження новим штамом коронавірусу “лямбда”, який за прогнозами імунологів може бути більш заразний та небезпечний.

Про це повідомляє Medrxiv.

Медики з клінічної лікарні в бразильському місті Порту-Алегрі дослідили історію інфікування лямбда-штамом пацієнта в штаті Ріу-Гранді-ду-Сул на півдні Бразилії. Ним став молодий чоловік, у якого з'явилися симптоми після подорожі в Аргентину. Через два дні після повернення його госпіталізували, ПЛР-тест показав позитивний результат.

Після повногеномного секвенування, у чоловіка виявили делецію Δ3675-3677 в гені ORF1a. Це одна з частин геному коронавірусу зразка SARS-CoV-2, з якої починається вся активність вірусу всередині клітини. Воно призводить до випадання трьох амінокислот, а сам ген кодує спайковий білок вірусу. Крім 19 змін геному, лямбда містив ще одну нову делецію - Δ246-252 - і множинні мутації в гені, який кодує S-білок.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Росії зафіксовано максимум смертей від нового штаму коронавірусу у 2021 році. За добу влада визнала смерть 619 хворих, що є найвищим показником з 25 грудня.