RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Вікно можливостей закривається: ВООЗ принесла безрадісну звістку про походження COVID-19

Пошук джерел пандемії COVID-19, який здійснювала незалежна міжнародна команда ВООЗ і Китаю, застопорився, заявили експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Про це повідомляє науковий журнал Nature.

"Розслідування витоків SARS-CoV-2 знаходиться у вирішальному пункті ... що особливо важливо: вікно можливостей стрімко закривається в тому, що стосується біологічної, вкрай важливої можливості відстежити людей і тварин (з потрібними зразками - Ред.) в Китаї і за його межами", - заявили фахівці.

За їхніми словами, дані, зібрані в ході роботи в китайському місті Ухань, яке вважається першим відомим епіцентром пандемії, не підтверджують, що пандемія COVID-19 стала результатом витоку з лабораторії.

Замість роботи над цією версією експерти закликали шукати найранніші випадки COVID-19 - в Китаї і поза ним - із допомогою досліджень на наявність антитіл та перевірки ранніх повідомлень про факти захворювання - до грудня 2019 року. Також співробітники ВООЗ вважають за необхідне перевірити ферми, де утримують диких тварин, і вивчити кажанів. Однак у ВООЗ підкреслили в цьому контексті важливість фактору часу.

"Антитіла проти SARS-CoV-2 згодом зменшуються, тому подальше збирання зразків і тестування людей, хто міг контактувати (з вірусом - Ред.) до грудня 2019 року, будуть приносити дедалі менше результатів", - попередили в ВООЗ.

Також вони припустили, що чимало ферм з дикими тваринами, які могли бути цікавими для розслідування, вже закрили, а тварин - знищили.

Нагадаємо, глава служби профілактики і контролю інфекційних захворювань університетського шпиталю Женеви Дідьє Пітте заявив, що схожий на 96% на SARS-CoV-2 вірус фахівці знайшли в китайських печерах 2013 року, але зразки кудись зникли.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: