RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Азербайджан та Вірменія припинили вогонь: що кажуть сторони

У ніч на вівторок, 13 вересня, близько опівночі, загострилася ситуація на кордоні між Азербайджаном та Вірменією, обстріли з артилерії та з безпілотників зазнали вірменські міста Джермук і Горіс, а також село Сотк – близько 9:15 вдалося забезпечити режим припинення вогню.

Про це повідомляє Report.

Повідомляється, що з 9:15 все ж таки вдалося забезпечити режим припинення вогню.

"Спостерігатимемо, як ця домовленість стримуватиметься противником. У світлі численних провокацій і порушень Вірменією досягнутих угод у минулому, шанси дуже тендітні" - зазначає видання.

За словами начальника Управління міжнародного військового співробітництва Міністерства оборони Азербайджану генерала-майора Гусейна Махмудова, головною метою регулярного обстрілу вірменами азебайджанських позицій останнім часом є затягування процесу підписання мирної угоди, а також великомасштабних відновлювально-будівельних робіт, що проводяться на звільнених територіях.

За наявними даними, втрати вірменської армії становили від 150 до 200 осіб убитими, також є сотні поранених. Знищено два комплекси ППО C-300 – техніки на понад півмільярда доларів пішло на металобрухт.

У Міноборони Вірменії повідомили, що станом на 8 ранку за місцевим часом обстановка на вірмено-азербайджанському кордоні залишалася вкрай напруженою і тривали опозиційні бої.

У відомстві стверджували, що Азербайджан використовує артилерію, міномети, безпілотники та великокаліберну стрілецьку зброю — і завдає ударів по військовій та цивільній інфраструктурі у напрямку населених пунктів Варденіс, Сотк, Артаніш, Ішханасар, Горіс та Капан. За словами прем'єр-міністра Вірменії Миколи Пашиняня, кількість загиблих вірменських військовослужбовців становить 49 осіб, десятки людей госпіталізували.

Також повідомляється, що уряд Вірменії звернувся до Росії, країн-членів Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) та Ради безпеки ООН. Вірменія сподівається задіяти Договір про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу між двома країнами.

Читайте також у матеріалі "Апострофа": Пожежа на Кавказі: чим закінчиться новий Карабахський конфлікт