RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

В міноборони РФ через тиждень відреагували на збиття "Кинджала": кажуть про "вкид"

Через тиждень після збивання російського "Кинджала" над Києвом високопоставлене джерело в Міноборони Росії заявило, що американський ЗРК Patriot не здатний перехоплювати цілі на такій швидкості.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Читайте також: ЗСУ вперше успішно перехопили гіперзвукову ракету "Кинжал": фото і всі подробиці

Він заявив про те, що швидкість польоту ракети "Кинжал" перевищує граничні режими поставлених Україні ЗРК, на кінцевій ділянці польоту ракета маневрує і практично вертикально заходить на ціль.

"Все це виключає можливість перехоплення, тому вкидання про збиття цієї ракети - спроба видати бажане за дійсне", - заявило джерело.

Раніше мер столиці показав кореспондентові BILD Паулю Ронцхаймеру фрагменти "Кинджала". На відео градоначальник, за його словами, сам вперше бачить уламки ракети.

Своєю чергою, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко розповів, що збивання "Кинджала" над Києвом є максимальним репутаційним ударом по РФ. Саме тому російські пропагандисти та "експерти" стали масово розповсюдити фейк про те, що українці насправді збили ніякий не "Кинжал", а банальну бетонобійну авіаційну бомбу БЕТАБ-500ШП, яку "тупістю" прийняли за "Кинжал".

"Звичайно, те, що було продемонстровано і справді дуже схоже на БЕТАБ-500ШП, але таким пропагандистським фінтом російські фейкери тільки надали ведмежу послугу "Кинжалу", підтвердивши те, що як бойова частина гіперзвукова ракета, що не має аналогів у світі, використовує... Використовує концепцію "проникаючого типу" ідентичну старій радянській бетонобійній бомбі, обгорнутій в красиву обгортку обтічника! Зрозуміло, в контексті даного факту ні про яку близькість "Кинджала" до гіперзвукової ракети і йти не може, адже від гіперзвукової зброї у нього тільки швидкість" - написав він.

Нагадаємо, у Пентагоні офіційно підтвердили, що українські захисники змогли збити російську надзвукову ракету Х-47М2 "Кинжал". Наші захисники приземлили його за допомогою зенітного ракетного комплексу Patriot.

  • Вас також може зацікавити:

Перша за 5 років: НАТО та ЄС підписали декларацію, яка враховує російську загрозу

Добре себе показала: Залужний показав, як ЗСУ використовують САУ Krab, відео

В Україну прибули американські БТР Stryker: кадри з передовою