RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Німеччина повертає контроль на кордоні з трьома державами

У федеральному уряді Німеччини вирішили повернути тимчасовий прикордонний контроль на сухопутному кордоні з трьома країнами - Польщею, Чехією та Швейцарією.

Про це повідомляє Welt.

Читайте також: Ну що, навоювалися? Євросоюз ввів безпрецедентні заходи проти росіян

Як зазначили у Міністерстві внутрішніх справ, Європейську комісію вже сповіщено про запровадження контролю на кордонах.

Відповідне рішення діятиме упродовж десяти днів, починаючи з 16 жовтня поточного року, і може продовжуватися на термін до двох місяців. Держконтроль на сухопутному кордоні з Австрією, що діє з 2015 року, пролонгують на пів року.

Тепер федеральна поліція зможе застосовувати ті ж ресурси на кордонах з Польщею, Чехією та Швейцарією, що і на кордоні з Австрією.

У МВС зауважили, що Німеччина потребує "ефективного обмеження нелегальної міграції для полегшення навантаження на муніципалітети".

За останні кілька тижнів значно збільшилась кількість завуальованих обшуків по всій прикордонній зоні, також разом з прикордонною поліцією Польщі та Чехії здійснили спільні патрулювання на території цих країн. Аналогічний план дій стосується і Швейцарії.

"Бізнес контрабандистів стає все більш жорстоким і безпринципним. Жахлива смерть сімох людей, які були незаконно переправлені через німецько-австрійський кордон у п'ятницю ввечері, глибоко шокувала нас", - наголосили у відомстві.

За інформацією Міністерства, на початок жовтня поліція виявила близько 98 тисяч несанкціонованих в'їздів в країну цьогоріч, тоді як за весь минулий рік - лише 92 тисячі.

Раніше "Апостроф" писав, як росіянам блокують рахунки за кордоном.

  • Вас також може зацікавити:

Виїзд за кордон на автомобілі: що потрібно знати чоловікам

52 мільйони не буде ніколи: демографи озвучили кількість населення України через 10 років

Українці масово виїжджають з Польщі: названо причину і популярні напрямки імміграції