RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Блокування кордону у Польщі: у ДПСУ розповіли деталі ганебної акції поляків

З 6 листопада 2023 року після 13:00 у Польщі перевізники заблокували рух вантажівок з України. Під загрозою опинилися коридори солідарності між Україною та Європейським Союзом.

Про це повідомляє Ukraine NOW.

Читайте також: Поляки нахабніють: між Київом та Варшавою розгоряється новий конфлікт

У Держприкордонслужбі зазначили, що поступове блокування розпочалося у напрямку пунктів пропуску "Ягодин-Дорохуськ", "Краковець-Корчева", "Рава-Руська-Хребене".

Протестувальники незадоволені надмірною конкуренцією після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та Євросоюзом. Вони вимагають повернути практику отримання дозволів для українських транспортних фірм та посилити правила перевезення.

Організатори протесту погрожують, що пропускатимуть по одній вантажівці на годину. Крім того, пропускатимуть вантажівки з вантажем безпечного та гуманітарного характеру, ті, які перевозять тварин та продукти, що швидко псуються. Проводити цю акцію поляки мають намір щонайменше до кінця 2023 року.

Посол України у Польщі Василь Зварич засуджує дії організаторів та називає їх ударом у спину.

"Перекриття польськими перевізниками доріг - болючий удар у спину Україні, яка страждає на російську агресію. Під загрозою коридори солідарності між Україною та ЄС. Закликаємо припинити блокаду кордону!", - написав дипломат.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна направила Польщі офіційну ноту з наполегливим проханням не допустити обмеження польськими перевізниками руху вантажівок через кордон.

  • Вас також може зацікавити:

Польські перевізники перенесли початок блокади кордону з Україною: названо нову дату

Страйк перевізників у Польщі: прикордонники назвали проблемну ділянку українського кордону

Осудлива риторика: як Польща посварилася з Україною