RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

У В’єтнамі засудили на смерть 67-річну жінку: вкрала мільярди доларів

В'єтнамський суд ухвалив смертний вирок 67-річній Чіонг Мі Лан, визнавши її винною в шахрайстві в особливо великому розмірі. Це безпрецедентний випадок в історії В'єтнаму.

Про це повідомляє Bloomberg.

Чіонг Мі Лан, яка очолювала Van Thinh Phat Group (VTP), була заарештована у жовтні 2022 року. Її звинуватили у розкраданні 12 мільярдів доларів у Saigon Commercial Bank (SCB) у період з 2018 по 2022 рік.

Читайте: Шахраї вигадали нову схему: як не потрапити на "гачок"

Це колосальна сума, що перевищує ринкову капіталізацію більшості в'єтнамських банків. Згідно з обвинуваченням, Лан використала складні схеми шахрайства, підкуповувала чиновників та порушувала умови кредитування.

Арешт Лан, спочатку за звинуваченням у шахрайстві з облігаціями, викликав паніку серед вкладників SCB. Це спровокувало масове вилучення коштів із банку, поставивши під загрозу його стабільність. В результаті Державний банк В'єтнаму змушений був взяти кредитора під свій контроль.

Шахрайство та арешт Лан завдали серйозної шкоди фінансовій системі В'єтнаму та підірвали довіру до банківського сектору країни.

VTP, яку очолює Лан, є великим гравцем на ринку нерухомості у В'єтнамі. Компанії належать престижні об'єкти у Хошиміні, колишній столиці країни. Під час судового розгляду Лан запропонувала передати кілька активів сім'ї для компенсації збитків, завданих SCB. Однак її пропозиція була відхилена, оскільки вона була визнана недостатньою для покриття величезних втрат вкладників.

Це перший випадок ухвалення смертного вироку мільярдеру у В'єтнамі.

Раніше ми розповідали, що в Одесі викрили ворожку, яка "зняла" "прокляття" з жінки поважного віку за 7 тисяч доларів.

  • Вас може зацікавити:

Обіцяли відсотки від вкладів: затримали шахраїв, які "кинули" людей на 5 млн гривень

Шахраї вигадали нову схему: як не потрапити на "гачок"

Волонтер розповів, як шахраї зробили "бізнес" на FPV-дронах