RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Німеччині знайшли 161 викрадену росіянами українську дитину

У Німеччині знайшли понад півтори сотні українських дітей, викрадених та примусово депортованих росіянами з окупованих територій.

Про це заявив Голова Національної поліції України Іван Вигівський під час зустрічі в Берліні з президентом Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини Гольгером Мюнхом, інформує "Апостроф".

За його словами, українським правоохоронцям у співпраці з колегами на території ФРН вдалося встановити місцеперебування 161 дитини.

"Завдяки нашій співпраці з правоохоронними органами ФРН за напрямом документування воєнних злочинів Російської Федерації, а саме депортації та примусового переміщення українських дітей, встановлено місцеперебування в Німеччині 161 української дитини, які розшукувались як примусово переміщені на тимчасово окуповані території або депортовані до РФ та Білорусі", — сказав він.

Читайте також: Як окупанти і колаборанти викрадають дітей з України

Вигівський наголосив на проблемі всіх воєнних злочинів, які були скоєні російськими загарбниками на території України та зафіксовані Національною поліцією України. Уряд Києва розраховує на допомогу від партнерів у притягненні російських воєнних злочинців до відповідальності, як перед українськими судами, так і перед судами інших країн. Крім того, військово-політичне керівництво планує звернутися до Міжнародного кримінального суду та Спеціальних трибуналів.

"Ми зацікавлені у спільних діях з нашими німецькими партнерами як на двосторонній основі, так і під егідою Європолу", — заявив Голова Нацполіції.

Сторони обговорили підтримку від європейських партнерів у внесенні інформації про російських воєнних злочинців до Шенгенської інформаційної системи (SIS).

Раніше ми розповідали, що Зеленський назвав кількість депортованих в Росію дітей.

  • Вас також може зацікавити:

Ще на крок ближче до Гааги: Путін цинічно визнав депортацію дітей до Росії, відео

"Це будуть наші діти": як окупанти насправді "усиновлюють" українців

Україна повернула з полону РФ 45 військових та двох викрадених дітей: зворушливі фото