RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

Білорусь посилила кордон з Україною бійцями ОМОНу

Міністерство внутрішніх справ Білорусі вирішило посилити охорону державного кордону з Україною спецпідрозділами ОМОН та внутрішніх військ через "напружену" ситуацію.

Про це заявив голова МВС Білорусі Іван Кубраков, передає "Белта".

Як зазначається, 11 вересня у Століні Брестської області під керівництвом Кубракова білоруси організували інструкторсько-методичне військове заняття "Столін-2024".

Перед заходом він заявив про посилення кордону спецвійськами. Мовляв, рішення ухвалили з огляду на "напружену обстановку біля південних кордонів Білорусі".

Також організували взаємодію з командирами бойових підрозділів, прикордонних військ, головами обласних та районних виконкомів.

"Їхня основна мета - не допустити заходу противника до населених пунктів, забезпечити безпеку наших громадян", - сказав Кубраков.

Зазначається, що в рамках навчання МВС у місті провели "бій, розвідку дронами та звільнення заручників".

"Ми не допустимо хаосу та нападу на нашу країну", - підсумував навчання у Століні глава МВС.

Нагадаємо, влітку військове командування Білорусі перекинуло до кордону з Україною штурмовики, танки та ЗРК. Українські прикордонники розповіли, що ситуація на кордоні контрольована, однак загроза з того напрямку зберігається.

Раніше ми писали, що влада Білорусі у Гродненській області, що межує з Литвою та Польщею, формує новий військовий підрозділ ППО.

Також самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що Білорусь готується до війни, в країні відбувається підготовка відповідних підрозділів.