RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

У ВМС США визначили свої стратегічні цілі - готують флот до можливої війни з Китаєм

У військово-морських силах США визначили дві стратегічні цілі, одна з яких полягає у підготовки до можливої війни з Китайською Народною Республікою до 2027 року.

Про це йдеться у новій стратегії ВМС США на 2024-й рік.

Друга стратегічна ціль полягає у посиленні довгострокової переваги ВМС.

"Ми працюватимемо над досягненням цих цілей двома взаємодоповнюючими шляхами: реалізацією Проекту 33 і розширенням внеску ВМС в екосистему ведення спільних бойових дій", - йдеться у повідомленні.

Стратегія загалом спрямована на те, щоб підготуватись до ймовірного протистояння зростаючим викликам з боку Китаю та із розгортанням передових технологій.

"Голова Китайської Народної Республіки (КНР) наказав своїм військам бути готовими до війни до 2027 року - ми будемо більш готовими. Виклик, який кидає КНР нашим ВМС, виходить далеко за рамки лише розміру флоту. Кораблі мають велике значення, але минули ті часи, коли ми оцінювали загрози, виходячи лише з кількості бойових кораблів або тоннажу", - вказують в оновленій стратегії.

Як повідомляв раніше "Апостроф", у Держдепі США прокоментували питання надання Україні далекобійних ракет, зазначивши, що не існує такої зброї, яка стала б "чарівною паличкою" і зіграла вирішальну роль у війні проти РФ.