RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

CNN дізнався про тривале прослуховування Манафорта слідчими в США

У США слідчі займалися прослуховуванням екс-керівника передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта до і після президентських виборів.

Про це повідомляє CNN з посиланням на декілька джерел.

"Американські слідчі прослуховували колишнього голову штабу Трампа Пола Манафорта за розпорядженнями секретного суду до і після виборів", - повідомляють журналісти.

Також відомо, що деякі з зібраних розвідкою даних включають повідомлення, які викликали стурбованість серед слідчих тим, що Манафорт спонукав представників РФ допомогти в кампанії. Три джерела підтвердили наявність таких відомостей, проте двоє підкреслили, що докази не остаточні.

Постанова секретного суду вступила в силу після того, як Манафорт став об'єктом розслідування ФБР, яке почалося в 2014 році. За інформацією телеканалу, слідчі зосередилися на роботі, виконаною групою консалтингових фірм у Вашингтоні "для колишньої правлячої партії України". Прослушка була припинена в 2016 році через відсутність доказів. Однак пізніше ФБР відновило її, після того, як отримало новий ордер, який продовжили щонайменше до початку 2017 року.

За інформацією джерел, другий ордер був частиною розслідування ФБР зв'язків між представниками штабу Трампа і російською стороною. Такі документи вимагають схвалення в вищих органах юстиції і з боку офіційних осіб ФБР. Крім того, ФБР має повідомити суд, що предметом ордера може бути агент іншої країни.

Також наголошується, що Манафорт і Трамп продовжували спілкуватися після вступу на посаду президента останнього, а також задовго до того, як про розслідування ФБР стало відомо громадськості.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо про те, що Манафорт не тільки працював політичним консультантом російської сторони довше, ніж заявляв раніше - близько 10 років - але і мав зв'язки з російським олігархом Олегом Дерипаскою.