RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У США озвучили вагому причину для імпічменту Трампа: деталі

Президенту США Дональду Трампу буде оголошено імпічмент, якщо доведуть, що він доручив своєму юристу заплатити колишній моделі Playboy за мовчання про їхні стосунки.

Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на американські ЗМІ.

За словами члена Демократичної партії з Нью-Йорка Джеррольда Недлера, така ситуація може вважатися порушенням правил фінансування передвиборної кампанії і стати підставою для імпічменту

"Це може стати порушенням, яке передбачає імпічмент. Або таке правопорушення є досить важливим, щоб цей імпічмент виправдати - інше питання. Але звичайно, ці порушення передбачають імпічмент, бо, хоча вони і були здійснені до того, як цей президент став президентом, вони мали на меті нечесне обрання на цю посаду", - заявив Недлер, який очолить Юридичний комітет після того, як демократи отримають більшість в Палаті представників Конгресу в січні 2019 року.

За законами США, внески на користь передвиборчої кампанії повинні бути відкритими. Такі платежі також не повинні перевищувати 2700 доларів.

Нагадаємо, влітку 2018 адвокат колишнього юриста Трампа Майкла Коена оприлюднив запис, на якій Трамп обговорює з Коеном потенційний платіж колишньої моделі Playboy Карен Макдугал, що нібито мала зв'язок з президентом США. Запис був нібито зроблений за два місяці до президентських виборів 2016 року.

Справи, зареєстровані в суді 7 грудня, стосуються не тільки можливих незаконних платежів нинішнього президента, а зв'язків між людьми, які на нього працювали з Росією. Йдеться про Коена і главі передвиборної кампанії Трампа Пола Манафорта.

Як стверджує спеціальний прокурор Роберт Мюллер, який розслідує можливе втручання Росії у вибори президента США в 2016 році, Манафорт збрехав слідчим про свої контакти з представниками Москви, пов'язаними з російською розвідкою.

"Думаю, ці звинувачення і судові справи вказують на те, що президент виявився в центрі масштабного шахрайства - кількох масштабних шахрайств - проти американського народу", - заявив Недлер.

Як повідомляв "Апостроф", заступник генпрокурора США Род Розенштайн, який грає ключову роль в розслідуванні втручання Росії в президентські вибори в США, в 2017 році пропонував поставити "прослушку" і завербувати членів адміністрації Трампа щоб усунути його від влади. А раніше в США розгорівся скандал зі зломом пошти Клінтон.