RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Є два фактори: озвучено цікавий прогноз щодо долі конкурентів Трампа на виборах в США

У праймеріз Демократичної партії США боряться між собою Джо Байден і Берні Сандерс, одного з яких очікує протистояння на виборах з нинішнім президентом, Дональдом Трампом.

Про це "Апострофу" розповів американський політолог Грант Ріхер.

За його словами, в даний момент найкращі шанси на перемогу в праймеріз має Байден.

"Байден і Сандерс знаходяться дуже близько один до одного за кількістю делегатів. Але медіа подають все так, що у Байдена шанси зростають, а у Сандерса падають, і це може вплинути на людей, які ще сумніваються. Важко дати точну оцінку, але я б ризикнув оцінити шанс Байдена стати кандидатом від демократів у 75%. Здається, наступні кілька штатів, де пройдуть праймеріз, віддадуть перевагу йому. Але 2016 рік (попередні президентські вибори в США, - "Апостроф"), навчив нас, що може статися все що завгодно", - відзначає Ріхер.

Політолог зазначає, що стан економіки може сильно вплинути на фінальний результат виборів. Якщо економіка США буде падати через коронавірус, або з інших причин, то обидва кандидати від демократів збільшать свої шанси в протистоянні з Трампом.

"Обидва його конкурента - і Байден, і Сандерс - отримають додаткову перевагу, якщо економіка опиниться в скрутному становищі, почнеться рецесія, і складеться враження, що адміністрація Трампа не впоралася зі спалахом хвороби", - каже експерт.

"Якщо говорити в більш вузькому сенсі, то Байдена буде краще сприймати тонкий шар виборців середньої частини політичного спектра. Сандерс може "зарядити" велику публіку, в тому числі і молодь (хоча молоді люди історично не голосують так активно, як старше покоління). Козир Трампа полягає в тому, що він може атакувати як Байдена, так і Сандерса", - резюмував Ріхер.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": "Українське питання" дасть Трампу точку опори на президентських виборах - Грант Ріхер.