RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Британія звинуватила РФ у створенні гуманітарної кризи на Донбасі

Російська Федерація своїми діями спровокувала виникнення на Донбасі гуманітарної кризи. Про це на засіданні Ради Безпеки ООН заявив представник Великобританії Метью Рікрофт.

"Лише декілька днів тому Росія визнала "паспорти" так званих "народних республік" на Донбасі під приводом гуманітарної допомоги у конфлікті, який Росія сама спровокувала", – цитує Рікрофта УНІАН.

На його думку, більш доцільною відповіддю для Росії є виконання Мінських угод, у тому числі виведення ії військ та озброєння з України та застосування її впливу на бойовиків для виконання угоди з припинення вогню та відведення важкого озброєння.

"Допоки всі ці зобов’язання не будуть повністю виконані, Росія залишатиметься під санкціями з боку Євросоюзу та країн G7", – наголосив дипломат. Він відзначив також, що за допомоги санкцій здійснюється тиск на РФ, щоби вона виконала Мінські зобов’язання.

Нагадаємо, раніше на засіданні Радбезу ООН представник США Ніккі Гейлі повідомила, що зняття санкцій з Росії не відбудеться до повного виконання нею Мінських угод і деокупації Криму.