RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Латвії за корупцію затримали топ-чиновника: опубліковано фото

Латвійський прем'єр-міністр Маріс Кучинскіс заявив, що Бюро з боротьби та запобігання корупції (БПБК) призначило президента Банку Латвії (центральний банк країни) Ілмару Римшевичу статус затриманого в рамках кримінальної справи.

Про це повідомляє Delfi.

"Зараз ні у мене, ні у інших посадових осіб немає ніяких підстав втручатися в роботу БПБК. Відомство діє професійно і точно. Як тільки керівництво БПБК вважатиме за необхідне надати суспільству інформацію про хід слідства, це негайно буде зроблено. Уряд повністю довіряє антикорупційного бюро і готовий надати усю необхідну підтримку, не допускаючи ніякого втручання в роботу БПБК", - сказав Кучинскіс.

За його словами, він як прем'єр-міністра разом з главою Мінфіну Даною Рейзнієце-Озолою і урядом стежить за тим, щоб Банк Латвії повністю виконував всі свої зобов'язання. Кучинскіс підкреслив, що немає жодних ознак, які свідчили б про загрози для фінансової системи Латвії.

Завтра, 19 лютого, відбудеться екстрене засідання Кабінету міністрів Латвії.

Напомним16 лютого, БПБК провела обшуки в кабінеті і в будинку Римшевича. У 17 лютого Римшевич повернувся до Латвії і ввечері прибув до будівлі БПБК, а залишив його лише в ніч на 18 лютого на автомобілі БПБК.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно СБУ затримала за хабар одного з командирів прикордонників у Харкові.