RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Все дуже серйозно: в Україні вказали на небезпечні тенденції з популістами в Європі

Журналіст Іван Яковина заявляє про загрозу зростаючого популізму в європейських країнах.

Про це він говорить у своєму відеоблозі на сайті Новий час.

За його словами, тенденція зниження популярності традиційних лівих і правих партій в Європі є вкрай небезпечною. На зміну їм приходять популісти.

"Високі результати популістів в Італії, Франції, Фінляндії, Великобританії, Нідерландах, Греції - та всюди вже - це не аберація і не аномалія. Це стійка тенденція", - говорить Яковина.

У небезпечному становищі знаходиться навіть оплот європейської стабільності, Німеччина. Як стверджує український журналіст, створення коаліційного уряду, до якого увійшли правоцентристи Ангели Меркель і лівоцентристи - соціал-демократи, в довгостроковій перспективі є дуже небезпечним. Завдяки цьому, головною опозиційною партією Німеччини виявилася "Альтернатива для Німеччини".

"Разом з цим статусом вони отримали цілий ряд ключових місць в Бундестазі, включаючи пост глави бюджетного комітету. Тепер німецький бюджет писатимуть неонацисти, з чим я нас всіх і вітаю", - зауважує Яковина.

Також на думку журналіста, найстрашніше в тому, що відбувається, це те, що тенденція буде лише погіршуватись: "Європейським елітам пора терміново перестати робити вигляд, що нічого особливого не відбувається і взятися за розум. Інакше я вам гарантую: вже в наступному електоральному циклі в країнах Старого Світу почнуть з'являтися нові Муссоліні, за якими підуть вже сучасні видання Гітлерів ".

Нагадаємо, нещодавно в Італії на виборах популісти і ультраправі отримали дуже високі результати. Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": "Без катастрофи для України? Друг Путіна підбирається до влади в одній з ключових країн Європи".