RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Стало відомо про чергове втручання Росії в європейські вибори

В Італії помічені сліди діяльності російських Twitter-ботів, відомих втручанням у вибори в США.

Про це повідомляє американський інформаційний сайт Fivethirtyeight.com.

Видання опублікувало дев'ять великих файлів Excel, що містять близько 3 мільйонів твітів профілів, підозрюваних спеціальним прокурором США Робертом Мюллером в приналежності до прокремлівської організації "Internet Research Agency" (IRA). Ця компанія управляла складною онлайн-кампанією втручання у вибори в США і часто використовувала Twitter.

Серед мільйонів твітів вашингтонські дослідники виявили матеріали італійською мовою. Ті ж облікові записи, які втручалися в американську кампанію, робили ретвіти повідомлень на підтримку двох популістських партій, які тепер перебувають в уряді, "5 зірок" і "Ліга", хоча офіційних посилань на обидві партії не робилося.

У доступних матеріалах немає доказів, що "5 зірок" або "Ліга" просили або погодилися на якусь підтримку з боку російських фабрик тролів.

Однак обидві партії відомі проросійською політикою. Обидві виступають проти санкцій ЄС щодо Росії та з'являються в підтримуваних Кремлем ЗМІ, зокрема на RT і Sputnik.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр і глава Міністерства внутрішніх справ Італії Маттео Сальвини, член "Ліги", заявив, що анексія Криму Росією була "законною" і назвав революцію в Україні 2014 року "фальшивою".