RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Новий конфлікт: Кремль пригрозив Британії в Арктиці

Російський дипломат заявив, що нарощування Великобританією своєї військової присутності неподалік від північних кордонів РФ обернеться зростанням напруженості в арктичному регіоні.

Про це прес-секретар посольства РФ в Лондоні сказав, коментуючи заяву британського міністра оборони Гевіна Вільямсона про нову оборонну стратегію в Арктиці.

"Закликаємо офіційний Лондон, який останнім часом активно просуває концепцію "Глобальної Британії", реалізовувати свої амбіції в інших сферах", – сказав він.

"Нічим не виправдані плани нарощування Великою Британією військової присутності біля безпосередніх кордонів Росії спричинять лише створення нікому не потрібною напруженості", – зазначив співробітник дипломатичного представництва РФ.

За його словами, "Росія та інші арктичні країни розглядають регіон як простір для конструктивної взаємодії". "Там немає і не повинно бути потенціалу для конфліктів", – додав прес-секретар посольства.

Оголошуючи про нову оборонну стратегію в Арктиці, глава Міноборони Великої Британії повідомив про розміщення в Норвегії 800 морських піхотинців і спецпризначенців, які перебуватимуть там разом із офіцерами морської піхоти США і Нідерландів, а також норвезькими військовослужбовцями.

Вільямсон сказав, що таким чином Лондон відреагує на активність Москви в арктичному регіоні, яка зросла останніми роками.

Нагадаємо, не так давно російські військовослужбовці провели навчання в Арктиці з використанням берегового ракетного комплексу "Бастіон".

Детальніше про ситуацію в регіоні читайте в матеріалі "Апострофа": Дійсно холодна війна: як Росія перемагає в боротьбі за Арктику.