RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Коронавірус вперше передався від тварини до людини: з'явилися тривожні дані

У Нідерландах офіційно зареєстрували випадок передачі коронавірусу COVID-19 від тварини до людини.

Про це повідомила міністр сільського господарства країни Каролу Схаутен, передає ABC News.

Коронавірус було виявлено у працівника ферми, на якій розводять норок, в нідерландській провінції Брабант. За інформацією міністерства, заразився він саме від однієї з тварин. Про стан інфікованого працівника не повідомляється.

У листі до парламенту міністр визнала, що попередні зауваження про те, що тварини можуть передавати вірус лише одна одній, були помилковими. У той же час, вона додала, що Нідерландський інститут громадського здоров'я як і раніше оцінює шанс передачі вірусу від тварин як мінімальний.

Відзначимо, що Всесвітня організація охорони здоров'я раніше повідомляла про недостатність даних про можливість передачі вірусу від тварини до людини, однак рекомендувала обмежити контакти з домашніми та іншими тваринами.

"При поводженні з тваринами слід завжди дотримуватися елементарних правил гігієни. До них відноситься миття рук після доторку до тварин, корму або витратних матеріалів, а також утримання від поцілунків, облизування або спільного вживання їжі з твариною", - йдеться в рекомендаціях ВООЗ.

Нагадаємо, докладніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Що робити власникам домашніх тварин під час пандемії коронавірусу: головні рекомендації.