RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

ЄС може запровадити COVID-паспорти в травні: в Чехії виступили з гучною заявою

Введення цифрових паспортів вакцинації, про необхідність яких домовилися на саміті глав держав Європейського союзу, може відбутися вже в травні цього року.

Таку заяву міністра закордонних справ Чехії Томаша Петржічека, цитує місцеве видання Lidovky.

За його словами, Європейська комісія отримає пропозицію з цього приводу до 17 березня.

"Таким чином, використання паспорта вакцинації дійсно може бути справою травня. У будь-якому випадку, нам потрібне функціональне рішення для літніх подорожей", - зазначив глава чеського МЗС.

Як стверджує міністр, такий документ, який буде працювати в цифровому вигляді, полегшить поїздки по ЄС. При цьому він навів приклад Ізраїлю, де вже введено в дію еквівалент паспортів вакцинації.

"У країні вже є так звана цифрова система грін-карт, і Греція хоче дозволити вакцинованим ізраїльтянам подорожувати на цій основі", - зазначив Томаш Петржічек.

Нагадаємо, що в кінці лютого всі глави держав-членів Євросоюзу погодилися з необхідністю цифрового сертифікату вакцинації, який дозволить подорожувати всередині Євросоюзу, а також з третіх країн до Європи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Європейська комісія представила план під назвою "HERA (Health Emergency Response Authority) Incubator", який передбачає підготовку Євросоюзу до нових мутацій коронавірусу.