RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

У Європі "антиваксери" влаштували акції протесту: відео із різних країн

Європою прокотилася нова хвиля повстань проти обов'язкової вакцинації. Вона набула поширення у Франції, Люксембурзі, Австрії та Німеччині.

Про це повідомляє "Апостроф".

У Франції, у місті Тур, на демонстрацію вийшло від 600 до 900 людей згідно з підрахунками місцевої поліції. Населення збунтувалось через появу бустерної дози вакцини.

"Це твій вибір, не мій!" - такі написи на плакатах демонстрантів.

У Люксембурзі за даними поліції взяли участь у протесті близько 500 осіб, проти яких було використано водомети та здійснено кілька арештів.

В Австрії, у Відні, люди повстали проти вакцинації від COVID-19 та карантинних обмежень. У грудні Австрія стала першою країною в Західній Європі, яка відновила повний карантин через коронавірус через високий рівень зараження, який було скасовано 12 грудня, а заходи для нещеплених були послаблені на різдвяний період. З лютого уряд Австрії також планує запровадити обов’язкові щеплення.

У Берліні, у Німеччині, десятки демонстрантів пройшли урядовим районом проти обов'язкової вакцинації, несучи банери та плакати. Подібні протести відбулися в Гамбурзі, Трірі, Шверіні.

Раніше "Апостроф" повідомляв про "антиваксерів", що вийшли протестувати в різних містах України.